Close

Daniel Hansson

CV

Jag är motiverad VM-utvecklare Linux nörd all-in MTA-certifierad redo Nextcloud expert

Resumé

Personliga kvalitéer

Hängiven

Jag slutför alltid det jag påbörjat på både gott och ont, då det ibland innebär det för lite sömn. 

Motiverad

I min tidigare karriär har jag jobbat med sälj och lyckats bra. Där är motivation A och O Nu är jag taggad på nya utmaningar och nyfiken på vad framtiden har att erbjuda.

Snabblärd

Jag har alltid haft lätt för att snappa upp saker relativt snabbt. Det räcker oftast med att jag gör något en gång sedan sitter det. Om inte så kort därefter. 

Nörd

Ordet kanske har en negativ klang, men jag tar det som något positivt. En nörd som brinner för något är oftast bäst på det. 

Arbetslivserfaranenhet

Nedan finner du ett axplock av det jag gjort tidigare. Jag har förutom mina anställningar även drivit min hobby Tech and Me som vuxit sig hyfsat stor under senaste tiden. I dagsläget har Tech and Me cirka 1800 unika besökare per dag.

HSN Konsult

 2008 – 2011

VD / Ägare

HSN Konsult var min egna verksamhet. Efter att det visat sig att jag var en säljare utöver det vanliga så tog jag ett djärvt beslut och startade eget callcenter. Vi hade 4 anställda. Senare blev denna verksamhet såld till en kompis som startade FSG Outsourcing AB.

FSG Outsourcing AB

2011 – 2014

Orderansvarig, IT-ansvarig, Utbildare, Coach

Jag hjälpte till under uppstarten av företaget och delade med mig av mina kunskaper sedan HSN perioden. Jag agerar fortfaraande IT-ansvarig för FSG, numera Powersales Sweden AB.

Tech and Me

2015 – Pågående

Grundare / Ägare

I takt med att jag skaffade egen server så växte intresset för Linux och jag startade Tech and Me i syfte att hjälpa andra i samma situation som jag varit i – en Windows användare som ville konvertera till Linux och allt vad det innebär. Tech and Me är nog det jag är mest stolt över. Jag berättar gärna mer när vi ses.

Trygg Hansa

2014 -2016

Försäkringsrådgivare

Min plan var att flytta till Malmö och plugga IT, vilket jag gjorde. Under sommarlovet fick jag jobb på Trygg Hansa där jag gjorde ett pit-stop på 2 år. Även här tillhörde jag toppen prestationsmässigt.

ownCloud / Nextcloud

 2014 – Pågående

Contributor / VM-Utvecklare

Ett av de största open-source projekten som finns är ownCloud med cirka 10 miljoner användare världen över. Här har jag hjälpt till att testa mjukvara, rapporterat buggar och på senare tid så är Tech and Me de som tillhandahåller förkonfigurerade virtuella maskiner med både ownCloud och Netcloud på som laddas ner cirka 100 ggr per dag från min egen server.

Örestad Linux AB

2016 – Pågående

Account Manager

Jag bestämde mig någon gång under 2014 att jag ville byta karriär och satsa på Linux och IT istället för sälj. Örestad Linux blev mitt insteg i den karriären professionellt. Jag jobbar med att ta in nya affärer och en del supportärenden. Jag har även varit en stor del i deras nya hemsida.

Utbildning

Skolan har aldrig varit min grej riktigt. Det har skapat ett driv hos mig att lyckas i karriären istället och redan som 23-åring blev jag entreprenör och startade eget med goda resultat och beröm från revisorn.

Grundskola

1992 – 2001

Trelleborg – Västerås

Vuxenutbilding

2010 -2012

Gymnasiekometens

IT-säljare

2014 – 2016

EC Yrkeshögskola

Microsoft Technical Associate

2016 -2016

Microsoft Academy